tiistai 10. maaliskuuta 2020

Hampaita, kiinteitä, rintaraivareita

Mä täysimetin 6kk tyypin isosisaruksia. Silloin tuijotin tarkasti sitä, että lapset on päivälleen tasan puoli vuotta. Nyt kolmannen kanssa ote on rennompi ja eletään hetkessä, mennään fiiliksen mukaan.


Tyypille iski "ateriakateus" ollessaan vähän reilu 5kk. Jos mä söin jotain niin tyyppi vahti vieressä suu auki ja suuttui, kun ei saanu itte mitään. Niinpä hommattiin ruokalaput (Mylo.fi, aivan ihania juttuja!) ja muut tarpeelliset välineet ja aloteltiin noin 5,5kk ikäisenä maistelemaan lusikan kärjellisiä.
Ollaan maisteltu soseen muodossa perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, bataattia, päärynää ja mangoa. Perunabataatti-mix on ihan ehdoton suosikki! Vihannes- ja lihasoseet on tarkotus tehdä itte, hedelmäsoseet ostetaan valmiina kaupasta. Sormiruokailu otetaan mukaan ruokajuttuihin jossain vaiheessa.

Meille puhkes vihdoinki ensimmäinen hammas vasemmalle alarivistöön keskelle. Viereen on tulossa toinen kovaa vauhtia, pieni reuna pilkottaa jo! Tyyppi kuolaa ja kaikki menee suuhun. 


En tiedä johtuuko se hampaista vai kuun kierrosta, mut aina ennen rinnalla viihtyvä tyyppi on alkanu saamaan rintaraivareita. Iltaisin ollaan aina ennen sylitelty ennen yöunille menoa ja samalla oon imettäny. Yöunille käyminen rinnan kautta on tähän asti sujunut lähes ongelmitta, mut nyt illat on yhtä huutoa ja raivoamista. Joku ohimenevä vaihe taas?

Huomenna olis 6kk neuvola ja kiva taas nähdä miten paljon tyyppi on kasvanu! Viikon päästä maaginen 6kk tulee täyteen.

Meillä ei vielä liikuta muuten ku pyörimällä ja hitaasti peruuttamalla mahallaan ollessa. Mahallaan ollessa tyyppi nostaa ylävartalon suoraksi käsivarsien varaan ja on paristi onnistunu nostamaan takapuolta ylös ja polvet mahan alle, kohta se on menoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

11kk - parhaimmat jutut

 Kuukausi enää ja meidän vauvavuosi on ohi. Kliseisesti pakko todeta, et aika menee ihan epäreilun nopeesti! Vastahan mä kellotin supistuksi...