lauantai 28. maaliskuuta 2020

Unikoulu aloitettu


Ekat 5kk tyyppi nukkui tosi huonosti. Ekat kuukaudet nukutettiin kehtoon, lähempänä 5kk ikää siirtyi pinnikseen kokonaan. Nukuttiin osittain perhepedissä. Tyyppi nukahti rinnalle iltaisin ja havahtui heti, kun siirsin omaan sänkyyn. Öisin nukkui mieluiten tissi suussa vaikkei nälkä ollutkaan. Jos ei nukahtanut rinnalle niin piti heijata uneen.

Me väsyttiin heijaamiseen, katkonaisiin uniin ja mun paikat alkoi hajota jatkuvan öisen tissittelyn takia. Tyyppi on melkein ysikiloinen ja vaikka haba ehkä kasvaakin ton kokoisen nyytin kantamisessa ni me kyllästyttiin siihen. Ilmoitin miehelle, et nyt riittää ja pidetään unikoulu, kun tyyppikin jo yli 6kk.

Luin netistä erilaisista unikoulumenetelmistä ja läheisyyttä rakastavan tyypin kohdalla tassu-unikoulu tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Tavoitteena oli siis saada tyyppi nukahtamaan itekseen, jotta yöllä herätessään osais nukahtaa itte herätessään eikä tarttis tissiä joka väliin. Tavoitteena oli myös vähentää yösyömistä, ei kokonaan lopettaa.

Ekana iltana tyyppi osoitti mieltään verisesti loukkaantuneena. Nukahtamiseen meni puoli tuntia ja se oli yhtä karjumista ja loukkaantunutta itkua. Tassuttelu auttoi ja huudon yltyessä otin syliin hetkeksi rauhottumaan kohoasentoon ja laitoin sänkyyn takas kun oli rauhottunu.
Nukkumaan käytiin 20.30, herättiin 0.30 syömään, protestoitiin hetki kun jouduttiin takas omaan sänkyyn eikä äidin kainaloon ja nukuttiin aamuseitsemään asti!

Tokana iltana huuto-orkesteria ja tassuttelua/välillä syliin ottamista kesti taas puoli tuntia. Unille käytiin 21.30 ja mies otti vetovastuun loppuyöstä. Mies joutui paristi antamaan tippuneen tutin tyypille ja tyyppi jatkoi välittömästi nukkumista pienen ähinän jälkeen. Havahduin sohvalla klo 6.30, kun mies tuli herättelemään ja pyytämään syöttöpuuhiin - tyyppi oli koko yön syömättä!

Eilen kolmantena unikouluiltana tyyppi ei enää huutanut, kun peittelin sänkyyn. Tyyppi jutteli tutille ja unilelulle about 40minuuttia ja sen jälkeen nukahti tyytyväisenä.
Jossain vaiheessa yötä nostin tippunutta tuttia. Syötiin 4.30 ja laitoin hereillä olevan tyypin omaan sänkyyn takas syötön jälkeen ja tyyppi nukutti itte ittensä! Herättiin vähän vaille puol kasilta uuteen päivään molemmat hymyssä suin.

En olis koskaan uskonu, että meillä oikeesti nukutaan näin hyvin monen kuukauden unettomuuden jälkeen. Ihan uskomatonta! Mulla on ihan uudelleensyntyny-fiilis, kun saan nukkua useamman tunnin putkeen.

Sormet ja varpaat ristissä ettei viime öinen ollu tyyntä myrskyn edellä. 🙈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

11kk - parhaimmat jutut

 Kuukausi enää ja meidän vauvavuosi on ohi. Kliseisesti pakko todeta, et aika menee ihan epäreilun nopeesti! Vastahan mä kellotin supistuksi...